Thursday, May 16, 2019

Torstai on toivoa täynnä



Markkina- ja talousaiheita sisarjulkaisussa MoreLiver’s Daily



EUROOPAN UNIONI

Predictions for the European Parliament electionECFR

The next European Parliament will be finely balanced between the left bloc of socialists and greens, the European People’s Party, and anti-European parties.



What Europeans really want: Five myths debunked ECFR

The big divide is not ‘open Europe’ versus ‘closed nation states’ but between status quo and change. Record numbers of people now support the EU – and even Eurosceptic parties have repositioned themselves.




  SUOMI

Suomen poliitikoiden somettaminen vaalien alla – perussuomalaisten ylivoima oli mykistävääHS

Sosiaalinen media on tutkija Aleksi Knuutilan sanoin närkästyksen kone, joka suosii tiettyjä tunteita, kuten suuttumusta. Samalla se suosii tiettyjä poliittisia toimijoita.



Pääministereiden erityisavustajat siirtyneet lobbaritoimistoihin – bisnes kasvoi räjähdysmäisesti vaalirahakohun jälkeisinä vuosinaIL

Kymmenet erityisavustajat, poliitikot ja valtiosihteerit kulkevat pyöröovista vaikuttajaviestintätoimistojen ja poliittisen järjestelmän välillä. Suomessa vaikuttajaviestintätoimistot ovat kieltäytyneet julkistamasta asiakkaitaan ja toimeksiantojaan, mutta EU:ssa lobatessaan niiden on pakko kertoa asiakkaansa.



Lauri Nurmi: Poliitikot, lopettakaa kiertely - Suomi on sotilaallisesti liittoutunut maa, minkä Ruotsi juuri ”lipsautti” julkisuuteenIL

Terveiset on tarkoitettu Kremliin ja Putinille. Yksikin kaatunut ruotsalaissotilas sitoisi konfliktiin myös Yhdysvallat. Venäläisten voimankäytön rima Suomea vastaan nousee aiempaa korkeammalle, kun heillä on tiedossaan, että hyökätessään Ahvenanmaalle tai Hankoniemelle he joutuisivat ampumaan sekä suomalaisia että ruotsalaisia sotilaita.


Jatkuuko perussuomalaisten liito eurovaaleissa?IS

Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen korostaa, että eurovaalit ovat eri asia kuin eduskuntavaalit.



Brysselin Kone / Eurovaalikeskustelu YLE

Keskustelemassa ovat Perussuomalaisista Jussi Halla-Aho Keskustasta Pekka Puska Sosialidemokraattisesta puolueesta Antton Rönnholm ja Kokoomuksesta Tuomas Tikkanen.



Ruben Stiller: Perussuomalaisten menestyksen reseptitYLE

Perussuomalaisten vaalivoittoa on ihmetelty. Vaalien jälkeisten gallupien mukaan Perussuomalaiset on jo Suomen suosituin puolue. Mistä perussuomalaisten kannatus oikein kumpuaa? Millaisia virheitä vanhat valtapuolueet ovat tehneet? Miksi median ja perussuomalaisten suhde on niin vaikea? Studiossa Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra, professori Juha Herkman ja toimittaja Matti Apunen.


Vertailimme puolueiden eurovaaliohjelmatHS

Vihreät unelmoi EU:n perustulosta, perussuomalaiset lopettaisi työntekijöiden liikkumisen EU:n sisällä


Tutkimus: Suurin osa eurooppalaisista uskoo EU:n kaatuvan seuraavan 20 vuoden sisälläHS

Kolme kymmenestä uskoo lisäksi konfliktiin unionin maiden välillä.



  HALLITUSTUNNUSTELUT

Etujärjestöt lobbaavat kiivaasti Sdp:n ajamaa uutta veroa vastaan – Antti Rinne: ”Jostakin täytyy rahaa löytää”IS

Sdp uskoo, että lähdeverolla saataisiin valtion kirstuun rahaa vuosittain 400 miljoonaa. EK:n ja Finanssiala ry:n mukaan vero lisäisi korotuspainetta työeläkemaksuihin.



Näin SAK:n ”verotsunami” osuisi suomalaisiin: ”Kostomentaliteetti tästä paistaa” IS

Sammuttaako viimeinen valot, jos SAK:n veroesitykset toteutuisivat? Ekonomistit arvioivat palkansaajajärjestön esittämien veronkiristysten vaikutuksia.



Keskustan tiukkana pidetty kynnys­kysymys sallii velkaantumisen – tästä julkisen talouden tasapainossa on kyse IS

Julkista taloutta vahvistavia toimia pitäisi tehdä ensi hallituskaudella vuosittain 500 miljoonalla euron edestä, valtiovarainministeriön ylijohtaja Mikko Spolander sanoo.





MEDIA

Katleena Kortesuo: Vaihtoehtoja on kolme, mutta niitä ei saa samassa paketissa – Puheenaihe


https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/60355887_10157533802824206_8732555526593839104_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=7b3381d7352d325bfb230730bd6de18f&oe=5D6309E8


No comments:

Post a Comment